Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Близо 80 хиляди лева са влезли в общинската хазна от рекламна дейност

 31 Октомври 2014

74 751 лева са постъпилите средства в общинската хазна от такси и наеми от рекламни съоръжения на територията на община Кърджали през периода януари 2013-юни 2014 година. Това заяви по време на вчерашната сесия кметът инж. Хасан Азис в отговор на питане на независимия общински съветник д-р Марин Мухтаров за постъпленията от рекламна дейност и контрола върху тях.
Средствата от наеми на рекламни съоръжения за същия период от време са в размер на 70 631 лева, а от такси – 4120 лв.
Контролът се осъществява по реда на общинската наредба от експерти на отдел „Общинска собственост”, коментира градоначалникът. Те извършват регулярни ежемесечни проверки, както и извънредни, при подаден сигнал, допълни той. В следствие на тази дейност за периода 2013-2014 година са съставени 28 констативни протокола със съответните предписания. Няма наложени актове. Изпратени са 63 уведомителни писма за погасяване на просрочени задължения. По съдебен ред са събрани 7752 лева.
Във връзка с по-доброто функциониране на работата на експертите и осъществявания от тях контрол вече се работи по проект за изменение и допълнение на общинската наредба в частта за рекламните съоръжения. Планира се да се разшири схемата на съоръженията за разлепване на печатни и рекламни материали и да се обновят съществуващите, каза още инж. Хасан Азис.
Отправилият питането д-р Марин Мухтаров остана неудовлетворен от отговора на кмета. Според него не е нормално да няма нито един акт срещу нарушители, ако се спазват разпоредбите на наредбата.


 Прочитания: 1327 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign