Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Пук” на Валери Петров на кърджалийска сцена

 05 Ноември 2014

Театър „Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова” в Кърджали започна новия си 55-ти творчески сезон с възраждане на Куклената формация В трупата вече втори месец играят четирима студенти от класа на проф. Румен Рачев от НАТФИЗ. Първият спектакъл, в който младите актьори се изявяват, е „Пук” по едноименната приказка на Валери Петров.
Дебютът на Елица Данаилова, Светослав Тихолов, Сибина Петкова и Виктория Христова е повече от успешен. На сцената им партнираха Ангелина Русева и Тихомир Трифонов. С три завеси от воал, десетина изразителни кукли и майсторско осветление, режисьорът Валентин Владимиров прави опит да се вмъкне в детските представи за приказния свят на морското дъно, където малката Лили търси бисерчето, което ни прави по-добри.
„Поставяме „Пук” на Валери Петров, най - доброто българско заглавие за куклен театър. Харесвам пиесата, защото е не само за деца, но и за възрастните, които могат да открият много неща за приятелството и за разочарованието от приятелството”, коментира режисьорът Валентин Владимиров. Хубавата музика на Станимир Иванов, вдъхновената игра на младите талантливи кукленци и техния колега, доайена на Кукления театър, Борислав Христов, гарантират успеха на спектакъла, изпълнен с поетичност и настроение.„Искахме да направим за детската публика едно пищно и много атрактивно представление с помощта на сценографа Ралица Лъскова – Гацова и смятам, че успяхме ”, сподели директорът на театъра Димо Димов. Той уточни, че в афиша предстои да бъдат включени още Коледен детски спектакъл, а през февруари 2015 г. се очаква със своите студенти да работи и проф. Румен Рачев.

Още снимки
 Прочитания: 1223 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign