Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 2300 лева събра благотворителен концерт за ветераните от войните

 24 Ноември 2014

Много кърджалийци дойдоха в Деня на християнското семейство 21 ноември в Дома на културата, за да съпреживеят благотворителния концерт, посветен на 70 годишнина от края на Втората световна война. Той бе организиран от Община Кърджали, Военния клуб, Областния съвет на ветераните от войните, Туристическо дружество «Мирчо Спасов», Общинския център за култура и младежки дейности и Областния съвет на БЧК.
Химнът на Р България и бойната песен «Велик е нашият войник» изправи залата на крака, а с бурни аплодисменти бяха посрещнати най-малките гвардейци в България при училище „Свети Свети Кирил и Методий” –Кърджали, с художествен ръководител Галя Кутянова, които изпълниха с много ентусиазъм композицията си. От името на областния съюз на ветераните от войните слово произнесе Ани Иванова –член на централния управителен съвет на ветераните от войните в България и главен специалист във Военен клуб Кърджали.
В продължилия близо два часа концерт участваха самодейни състави от всички културни институции в града – Читалище „Обединение“, Общински център за младежки дейности, Военен клуб, Туристическо дружество – Кърджали и СОУ „Отец Паисий”. Специални гости на вечерта бяха вокална група „Лотос бял” от Хасково с ръководител Стефан Милев. Под негов акомпанимент на роял групата изпълни пет песни от репертоара си.
В края на благотворителния концерт водещият благодари на дарителите за подкрепата и съпричастността на всички дали своята лепта чрез благотворителните кутии на БЧК и предоставили средства за инициативата.
Събраните средства в размер на 2 344,19 лв. от благотворителния концерт ще бъдат предоставени на Съюза на ветераните от войните и разпределени по тяхно предложение от Обществен съвет включващ представители на организаторите на благотворителният концерт.

Още снимки
 Прочитания: 1138 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.