Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Факелно шествие на учебните заведения в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители

 01 Ноември 2006

По повод Денят на народните будители – 1 ноември, Министерството на образованието и науката организира парад на възрожденските портрети и училищните знамена в цялата страна.
Снощи в навечерието на празника няколкостотин ученици, учители, дейци на културата се събраха в центъра на Кърджали, включвайки се в общоградското шествие.Участниците носеха училищни знамена, потрети на български възрожденци, будители и факли.Те бяха предвождани от мажоретен състав и духов оркестър. Шествието тръгна от Дома на културата и стигна до паметника на Васил Левски. Там с думите:“Страната ни днес има нужда от нов патриотизъм,от нас зависи да влезем в Европа достойно и независими с културната си идентичност!” към участниците се обърна Надя Джунджулова-началник на РИ на МОН .
Понятието будител е запазило и днес своето съдържание и възрожденско начало.Днес, когато съществуването на нравствените ценности е сериозно застрашено,ролята на българския учител да образова и възпитава става още по-голяма.Учителството не е само професия,а мисия,каза пред присъстващите от името на общинското ръководство зам.-кметът Красимира Живанова.Тя пожела на всички учители да работят с всеотдайност и да възпитават децата ни като достойни българи.
След това със запалени факли шествието премина по улиците на града.


Още снимки
 Прочитания: 2224 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign