Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Втора Арт-работилница „Дар за приятели” в рамките на Месеца на Америка в Кърджали

 30 Януари 2015

В събота, 31 януари в Керимовата къща, ще се проведе втора Арт-работилница „Дар за приятели”. И този път участниците ще илюстрират романа-приказка «Графиня Лък» на кърджалийската писателка Петя Караколева. След уъркшопа в село Стремци, ръководителката Пенка Атанасова отново ще насочи въображението на младите художници по дирите на главните герои граф Карил (11-годишен) и графиня Бенайя (9-годишна), които тръгват с един нарисуван кораб към Америка преди Колумб, за да проправят пътя на откривателите. Пътешествието им е наситено с приключения и драматични ситуации. Заедно с тях пътуват и гномите от графството, които правят помнещите вълни, попътните ветрове и течения, за да стигне по-лесно Колумб до новия континент. Книгата „Графиня Лък” е написана специално за 500-годишнината от откриването на Америка, което светът отбеляза през 1992 година.
Жури от Дружеството на художниците ще оцени рисунките от двете арт-работилници и ще излъчи най-добрите десет, които ще бъдат показани в специална изложба.
Проявата е част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали, организиран от Дружество «Приятели на САЩ», Община Кърджали и Посолството на САЩ и е подкрепена от фирмите «Халоила», «Френдс», «Палитра» и «Хати».


Още снимки
 Прочитания: 1027 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign