Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С изложба официално откриват Месеца на Америка в Кърджали

 05 Февруари 2015

Над 100 снимки от Кърджали, Момчилград, Русе, Пловдив и др. се състезаваха в обявения още през есента фотоконкурс „Приятели”. Инициаторите от Дружество „Приятели на САЩ” го посветиха на 25-годишния си юбилей, който ще бъде отбелязан в края на февруари 2015 г.
Фотосите на младите автори, разделени в две възрастови групи: от VІІ до ІХ и от Х до ХІІ клас, бяха оценени от международно жури от професионални фотографи: Светлана Бахчеванова – собственик на уеб-платформа за документална фотография „Фотоевиденс”от Ню Йорк; Брет Бейкър – доброволец от Корпуса на мира, работил в Кърджали 2005-2007 г.; Росен Димитров – преподавател в НБУ.
Най-добрите 10 фотографии във всяка възрастова група са подредени в специална изложба в Дома на културата, а класиралите се на първите три места ще получат предметни награди.
С откриването на изложбата на 6 февруари от 17,30 ч. ще стартира официално четвъртото издание на Месеца на Америка в Кърджали. Организаторите са същите, както и при предишните три фестивала: Дружество „Приятели на САЩ”, Община Кърджали и Посолството на САЩ. Тази година се включиха и фирмите „Халоила”, „Френдс”, „Палитра” и „Хати”.
Очаква се деца от Целодневна детска градина „Баба Тонка” да поднесат изненада на откриването.


 Прочитания: 1512 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign