Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис пред Силвия Великова в „Преди всички” по БНР

 06 Февруари 2015

Желанието ми е Кърджали да бъде една от общините, регистрирали максимален брой сдружения и една голяма част от панелните блокове, особено в квартал "Възрожденци" в централната част на града, да бъдат санирани, каза по повод на програмата за саниране на жилища кметът на Кърджали Хасан Азис в интервю за предаването "Преди всички".
Кърджали има немалък опит по отношение на опитите за саниране на жилища. За съжаление, не успяхме да съберем съгласието на повече от 75% от хората, които трябваше да се включат в тази програма и да поемат между 50-70% от разходите. Втора възможност, която имахме преди няколко години за саниране на жилища по програма на ЕС, където също се искаше само съфинансиране от страна на собствениците и по този начин не успяхме да убедим хората да се включим в тази програма. Така че сегашната Национална програма за саниране е добре дошла за нас, тъй като не се иска съфинансиране от собствениците, обясни кметът.
Основният проблем е с хората, които са в чужбина. Това е предизвикателство, пред което са изправени както самите собственици на жилища, така и самата община. Общината също е немалък собственик на жилища в града и ние сме част от този процес. Нашето желание е да бъдат предоставени пълномощни на техни близки, които са в Кърджали или в околните села и градове, които да участват в сдруженията. Ние имаме готовност да финансираме пътните разходи на хора, които нямат възможност да предоставят подобно пълномощно на свои близки и живеят в чужбина, каза Азис.


 Прочитания: 1524 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign