Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Четири часа дебатираха днес кметът на Кърджали и търговци от пазара

 02 Ноември 2006

Допълнителна подреба на търговските маси на временния пазар в Кърджали поискаха търговците, които работят там. В рамките на няколко дни те не успяха сами да разрешат проблема и това бе една причините временният пазар да не функционира през последната седмица. Наемателите на маси излъчиха Инициативен комитет, който да осъществи контакт с ръководството на община Кърджали, “Пазар на производителите” АД и “Общински пазари”ЕООД.
Срещата се проведе днес. От двете страни на масата седнаха кметът на общината инж. Хасан Азис, неговият заместник Нурджан Юсеин и управителите на двата пазара – Ахмед Хабиб и Лютви Ахмед,както и членовете на Инициативния комитет с председател Таня Николова.
Исканията на търговци и производители бяха повече от 10. След близо 4 часа дебати страните постигнаха консенсус и се взе общо решение относно спазване на новата подредба на масите по схемата на старите зони. Бяха уточнени 4 района за продажба – земеделска продукция, промишлени стоки, частни маси и павилиони. Конкретизирани бяха и зоните, в които ще се разполагат масите. Що се касае за недопускане на търговци и производители от други региони на територията на общинския пазар, така както бе предложено от Инициативния комитет, бе достигнато до единодушното решение, че външните търговци ще плащат дневни цени по-високи от тези за местните при наемане на маса. Ръководствата на пазарите обещаха, че ще вземат мерки и за недопускане на тротоарна търговия в целия район на пазара и ще следят за спазването на нормални условия на труд. В момента се работи за осигуряването на ел.захранване на площадката на времения пазар. Постигната бе и договорка разстоянието между 3 маси да бъде увеличено на 60 см. Участниците в срещата бяха единодушни по отношение на нередовните наематели. Те ще отпаднат от първоначалната подредба на масите. Бе прието и условието на Инициативния комитет търговците с повече от една маса да се обединят на едно място, стига те да предлагат един вид стоки. Всички взети днес решения ще бъдат оформени в специален протокол. Той ще бъде представен пред ръководствата на двата пазара. От своя страна Инициативният комитет, излъчен от търговците се задължава да сведе до знанието им за взетите на срещата днес решения.
В понеделник и вторник ,следващата седмица, кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис ще има отделни срещи с представителите на търговците на зеленчуци и плодове и с търговците на промишлени стоки, за да няма напрежение при подредбата на масите.

Още снимки
 Прочитания: 2295 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign