Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Снощи кърджалийци отбелязоха Деня на народните будители в залата на Военния клуб

 02 Ноември 2006

Снощи кърджалийци отбелязоха Деня на народните будители в залата на Военния клуб с вечер, посветена на словото на пустиннослужителя Св.Иван Рилски,на книжовника-революционер Г.С.Раковски и на полковия свещенник от Източните Родопи Георги Стоянов.
Срещата събра много общественици,дейци на културата и просветата,журналисти ,библиотечни и читалищни работници.
Сред гостите бе и известният български поет, драматург и публицист Петър Анастасов,който е директор на издателство “Светулка 44”.Той представи най-новата книга “Дни и нощи” на кърджалийския поет и публицист Иванко Маринов.В нея авторът разказва факти за приятелите,душата и духа на Кърджали.
Кърджали е един уникален град и в него живеят и творят различни писатели и поети.Сред тях се откроява Иванко Маринов.Ако носталгията има убежище, то това е новата книга на г-н Маринов “Дни и нощи”,сподели редакторът й.
За книгата се изказаха още литературоведът Петър Хаджинаков и доайенът на журналистите в Кърджали Тодор Мухтаров.
Зам.-кметът на община Кърджали Красимира Живанова поздрави автора.В привествието си тя сподели ,че е интересно да се прочете тази книга,защото от нея може “да се понаучи и нещо за другите съпътстващи играта в живота на Иванко Маринов актьори,като Балабанов,Мухтаров,Султанов с малки лирични отклонения”.
Пожеланието на всички участници бе следващата книга на Иванко Маринов да се появи на бял свят скоро и да не чака цели 30 години,така както “Дни и нощи”.

Още снимки
 Прочитания: 2378 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign