Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Почетохме 142-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата

 19 Февруари 2015

Стотици кърджалийци се поклониха днес пред паметта на Васил Левски, запазиха минута мълчание и паднаха на колене почитайки живота и делото на Апостола на свободата. В шпалир гвардейският отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев” отдаде чест, а десетки венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали от името на държавни и общински институции и обществени и партийни организации, учебни заведения и граждани.
Слово за великия българин произнесе Антоанета Миланова от името Общински комитет Васил Левски. В него тя подчерта, че ние „знаем за неговите приноси в идеен, мирогледен, философски и морален аспект, но само за да го поставяме все по-високо на пиедестал и все повече да ни е страх да се съизмерваме с него. „Като жива съвест. Като дълг. Затова е нужен къртовски труд, за да се премахнат четирите въпросителни след възгласа „Народе????” Затова още не можем да се доближим до неговата същност ,изпреварила ни като предтеча”, каза в словото си Антоанета Миланова.
На ритуала по повод 142-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски присъстваха председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, кметът на общината инж. Хасан Азис и заместниците му, областният управител Илия Илиев, директорът на ОД на МВР, началникът на регионалния инспекторат на МОН, директори на държавни и общински институции и учебни заведения.
След поднасянето на венци и цветя пред паметника на Апостола кметът инж. Хасан Азис връчи наградите на отличилите се в конкурса за есе „Моят Левски”, организиран от Община Кърджали, Общински комитет „Васил Левски”, Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” и вестник „Нов живот”.
Плакети и грамоти за отлично представителите се получиха Яна-Ивана Бояджиева, Евелина Чолакова, Мариана Антонова, Галина Чавдарова, Мюмюн Тахир, Костадин Петков.
Поощрителни награди за участие бяха връчени на Татяна Яначкова, Атанас Ников, Радостина Никова, Мариела Василева, Нехлибан Ардалиева.
Творбите на всички тях бяха оценявани от жури в състав Петър Хаджинаков, Емил Георгиев, Иво Георгиев и Лиляна Фероли.

Още снимки
 Прочитания: 1458 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign