Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Комисията на община Кърджали не констатира нарушения при храните в детските градини

 25 Февруари 2015

Няма нарушения при доставките на хранителни продукти в детските градини в община Кърджали. Проверени са общо 18 заведения - 11 в областния град и 7 в по –малки населени места, сред които тези в селата Широко поле, Чифлик, Перперек, Стремци, Висока поляна, Енчец и Домашен социален патронаж.Това е установила комисия, сформирана със заповед на кмета инж. Хасан Азис. Припомняме, че проверката бе разпоредена от градоначалника след сигнал до общински съветници от БСП за некачествени продукти, доставяни в детските градини и завишаване на цената им.„Проверени са складовите разписки за три месеца назад, също протоколите от извършените проверките от Областна дирекция по безопасност на храните Кърджали, които за година са 70. При тях не бяха констатирани нарушения и несъответствия с нормите.Освен това разговаряхме с директорите на детските завадения”, обяви днес на пресконференция зам.- кметът Иван Велев, председател на комисията.Той коментира, че само в няколко градини са констатирали залежали плодове, сокове и нектари, които не отговаряли на изискванията.
Зам.- кметът Иван Велев уточни, че по време на проверката са изискали и всички сертификати за качество на фирмата-доставчик на хранителните продукти.„Община Кърджали в никакъв случай не подценява въпроса за качеството и цената на предлаганата храна в на нашите деца в детските градини. Подходихме с безпокойство към тази чувствителна тема. Този въпрос е актуален и отпреди година, но се поставя едва сега, преди местните избори. Смятам, че се задава се един нов тон на политическите партии", коментира по време на брифинга инж.Хасан Азис. Той съобщи, че са направени необходимите препоръки към общинското предприятие „Ученическо хранене" ЕООД за по-строг контрол и за съставяне на протоколи при рекламация на некачествените стоки.
Със заповед на кмета инж.Хасан Азис директорите на детските градини се задължават да упражняват постоянен контрол при приемане на хранителните продукти.Те трябва да въведат и дневници, в които да се записват всички направени рекламации, както и да подават информация за извършените проверки от страна на Областна дирекция по безопасност на храните в Кърджали.
 Прочитания: 1205 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign