Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В село Ястреб днес отвори врати целодневна детска градина

 07 Ноември 2006

18 малчугани от село Ястреб от днес вече си имат целодневна детска градина. Обновената сграда на детското заведение беше изцяло ремонтирана, освежена и днес официално отвори врати. Детската градина е обособена в сградата на кметството и до преди 4 месеца е била полудневна. На официалното откриване днес в Ястреб присъстваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, заместник - кметът Красимира Живанова, Нели Попова - началник отдел “Образование, култура, социални дейности” в администрацията, старши експерта в отдела Венета Бошняшка, общински съветници, кметове на съседни населени места, родители. Пред присъстващите децата от детската градина изнесоха музикална програма. “Откриването на детската градина днес в село Ястреб има своето значение за общинското ръководство.Нашето желание е децата тук да получават качествени образователни услуги и обслужване, за да могат да бъдат много добре подготвени за училище. Надявам се, че това което се прави от община Кърджали, заедно с кмета на селото ще допринесе за доброто развитие на децата от село Ястреб.”, каза пред гостите кметът инж.Азис. Той допълни, че общинска администрация е предоставила 15 000 лева за ремонт на сградата и подобренията вътре. Средства са били осигурени и от местни фирми и жители на селото, завърнали се наскоро от Испания.
До края на тази седмица ще бъдат монтирани и детските съоръжения – катерушки, пързалка, беседка, пясъчник в двора на детското заведение. Инж. Азис каза, че децата ще получат в близките дни и нов модерен телевизор и ДВД, които ще подпомагат образователните дейности на педагозите.
Преди да се раздели с малките възпитаници на ЦДГ “Звънче” в село Ястреб инж. Хасан Азис подари детски книжки, флумастери, играчки и други пособия.

Още снимки
 Прочитания: 2684 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign