Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Еднократна финансова помощ от община Кърджали ще получат най-пострадалите от проливните валежи лица и семейства в общината

 26 Февруари 2015

Еднократна финансова помощ ще получат лица и семейства от община Кърджали, пострадали при проливните дъждове в началото на февруари. Предложението за отпускане на помощта бе направено от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и бе единодушно подкрепено от всички общински съветници на днешното заседание на Общински съвет.
Общият размер на одобрената сума, която ще бъде отпусната от общинския бюджет, като обезщетение и помощи по решение на ОбС е в размер на 16 500 лв. Ще бъдат подпомогнати пет семейства от село Сипей. Две от тях ще получат по 3 000 лева , а останалите три – по 2 000 лева. С решението се отпускат и четири поименни еднократни помощи. Едната е в размер на 2 000 лева, две са по 1000 лева и една от 500 лева.
Размерът на помощите е определен след проверка на нанесените щети от проливните валежи, извършена от Комисия към община Кърджали и определяне на най-пострадалите от природното бедствие.


 Прочитания: 1728 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign