Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали домакин на 6 издание на Ден на диалога

 10 Ноември 2006

На 13 ноември ще се проведе Шестият Ден на диалога между законодателната и местна власт.
Темата на дискусиите през тази година ще бъде „Новият мандат на местната власт – с нова законова рамка за развитие на местното самоуправление и децентрализацията”.
В рамките на утвърдената тема в срещата в община Кърджали ще бъдат дискутирани и въпроси свързани с обновена законова рамка – нов Закон за местното самоуправление;нови данъчни правомощия към променени данъчни закони и очаквания на общините от макрорамката на бюджет ‘2007.
По традиция в Деня на диалога едновременно във всички градове-обла стни центрове се организират срещи между народни представители, областни управители, кметове и председатели на общински съвети, неправителствени организации, медии и граждани. Целта на ежегодните дискусии е постигане на ползотворно взаимодействие и обща ангажираност в подобряване законодателната база на местното самоуправление.
Домакин за област Кърджали е община Кърджали.Срещата ще се проведе от 13 часа в зала 322 на общинска администрация Кърджали.
Община Кърджали вече е изпратила покани за участие до народните представители от 40 - тото НС избрани от нашия многомандатен избирателен район до областния управител,председатели на общински съвети в областта и кметовете на общини.


 Прочитания: 2289 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign