Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Днес поставиха пластиката "Лирата на Орфей" пред автогара "21 век"

 16 Ноември 2006

Над 2 часа продължи монтажът на “Лирата на Орфей” днес. Пластиката бе транспортирана от фирмата - изпълнител “Гаспар Годо” до колелото на автогарата. Към 14 ч. 40 - тонен прицеп започна преместването на съоръжението и поставянето на пластиката в централната част на облагороденото пространство пред автогара “21 век”.При самото преместване се получи малък инцидент, за щастие без последствия.При спускането на пластиката тежаща 4 тона малко преди контакта й с постамента тежестта повлече предницата на тежкотоварния автомобил и тя се издигна с около половин метър от земята. Благодарение на бързата реакция на екипа извършващ монтажа фирма “Караман”, позицията на крана бе укрепена и “Лирата на Орфей” бе монтирана на определеното място.
Цялата операция бе проследена лично от кмета на общината инж.Хасан Азис и скулпторът Зиятин Нуриев – автор на “Лирата на Орфей”.
До официалното откриване в понеделник остават да се извършат малки допълнителни дейности като монтирането на специално осветление, да се проверят съоръженията за водоподаване към пластиката и др.

Още снимки
 Прочитания: 3306 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign