Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На Гергьовден преклонихме глава пред падналите войни за свободата на България

 06 Май 2015

Стотици кърджалийци сведоха глави и паднаха на колене, за да почетат паметта на падналите за свободата на България войни. Това стана днес пред Паметника на освободителите в Градската градина по повод 6 май – Деня на храбростта и Българската армия.
В ритуала участваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, заместник-кметът на община Кърджали Иван Велев, директорът на ОД на МВР Венцислав Момчилов, заместник началник на Областния военен отдел майор Белев, ветерани от войните, кавалери на ордена за храброст, военно инвалиди и войни от запаса и резерва, представители на партии и граждански организации, граждани.
От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед, областния управител Илия Илиев, ОД на МВР, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните, политическите организации, ГЕРБ, ДПС, ГЕРБ, БСП, АБВ, учебни заведения, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на освободителите. Техни представители поднесоха венци и цветя пред Паметника на освободителите.
Слово за Деня на българската армия и нейната роля за отстояване на независимостта на България, както и за ролята и в днешни дни произнесе заместник-началникът на Областния военен отдел в Кърджали майор Белев.
След празничния ритуал състави при Военен клуб-Кърджали изнесоха музикално-поетична програма, посветена на празника на Българската армия.

Още снимки
 Прочитания: 1259 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign