Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 100 ученици се включиха в коло – празника „Децата и безопасността на движението по пътищата”

 08 Май 2015

Над 100 деца от училища в Кърджали се включиха в градски колопоход под надслов „Децата и безопасността на движението по пътищата”. Той бе организиран от Община Кърджали, туристическото дружество в града, КАТ-Пътна полиция и СОУ „Отец Паисий”, в рамките на Третата глобална седмица за пътна безопасност.
Със свои колоездачи в коло-празника участваха училищата „П.Р. Славейков”, „Йордан Йовков”, „Владимир Димитров – Майстора”, „Отец Паисий” и ПГ по електроника и електротехника.
Градския коло-поход стартира в 9 часа пред паметника на Васил Левски и пак там се състоя и финалът му. Младите колоездачи показаха високо майсторство при управление на велосипедите, преминавайки през жалоните, поставени в пешеходната част на бул. „България”. Преди това, водени от автомобил на КАТ, те преминаха по маршрута паметника на Васил Левски - площад „Освобождение” /пред НАП/ - филиала на Пловдивския университет – бул. „Беломорски” и през светофарни уредби/ - Кръговото движение на Автогарата – Кръстовището на „Весечлаче” – кв. „Възрожденци” – Паметника на Васил Левски.
По време на коло-похода служители на КАТ Пътна полиция въвеждаха младите велосипедисти в тънкостите на управление и как да се държат на пътното платно, спазвайки правилата.
В края всички се строиха със своите велосипеди пред паметника на Апостола и се поздравиха с мощно тройно „Ура”.
Идеята е подобни коло-походи да не се провеждат само кампанийно, а да залегнат в дейността на всяко едно училище, каза един от организаторите на проявата, председателят на Туристическото дружество в Кърджали, Ангел Матушев. В тази връзка той се обърна към всички, от които това зависи, да се изградят в града велоалеи, по които да се движат не само деца, но и възрастни.

Още снимки
 Прочитания: 1156 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign