Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ръката, която ме преведе през прага

 22 Май 2015

Тазгодишното издание на Инициативата „Мултикултурният град” стартира на 24 май с 24-часова акция в Артгалерията – „Рисувани стихове” на журналистката Снежана Горанова. Галерията ще бъде отворена за ценители на словото от 6.00 ч. сутринта на празника на славянската писменост и култура до 6.00 ч. на 25 май. По идея на Арт движение Кръг серия стихове на журналистката са превърнати във висящи визуални артинсталации и могат да се четат на място.
През 2012 г. в. „Нов живот” публикува за първи път нейни стихове, като отваря врата към нейния съкровен свят, нежна чувствителност и неиздавани ръкописи. „Рисувани стихове” в Артгалерията са още един опит за вдигане на завесата, под която в живота на всеки от нас винаги се появява „ръката, която ме преведе през прага” и писаното слово е част от тази магия.
Снежана Горанова живее и работи в Кърджали от 1985 г. Когато пристига за първи път в града, също е май, тя вече е завършила следдипломна квалификация по журналистика в Софийския университет и е написала първата си поетична книга, одобрена от Варненското издателство „Христо Г. Данов”. Книгата не излиза по различни причини, а Снежана остава да работи като журналист във в.”Нов живот” и става един от най-популярните автори в регионалния печат. Нейни текстове, рецензии за книги и кореспонденции са публикувани и в различни национални издания, сборници, в литературните алманаси „Тракия” и „Юг”, в електронното списание „Литературен свят”. Авторка е на рецензии за писателите Николай Хайтов, Георги Алексиев, Никола Инджов, за двамата талантливи кърджалийци Мария и Георги Караколеви, и за редица други. Носителка е на различни награди за журналистическо майсторство и три пъти е награждавана от колегите си със „Златно перо” за 24 май.


 Прочитания: 1240 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign