Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис поздрави учениците и учителите от СОУ „Йордан Йовков”

 24 Май 2015

С много цветя, усмивки и настроение започна тази сутрин училищното тържество по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в СОУ ”Й. Йовков”. Гости на учениците и учителите бяха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и директорът на Обединен детски комплекс Златка Пеньова.
24 май е общобългарският празник, който можем да определим като най-сърдечен и най-мил. Той е ден на светлината и надеждата, нашият единствен и уникален празник на буквите, който успява да ни събере, да накара сърцата ни да туптят по младежки. 24 май е и ден на младостта, на оптимизма и на българския дух. Тези думи прозвучаха в приветствията на директора на учебното заведение Недялка Кюпреджиева и на кмета инж. Хасан Азис. Двамата поздравиха учениците и учителите за успехите през отминалата учебна година и пожелаха те да се множат. За своите постижения в различни олимпиади, конкурси, състезания бяха наградени както възпитаници на училището, така и техни преподаватели. Последва и най– вълнуващият момент – изпращане на абитуриентите. Младите хора обещаха да не забравят родното училище, да бъдат достойни йовковци, да следват мечтите си и съветите на своите учители да продължават да се образоват и се реализират пълноценно в живота.
СОУ „Й.Йовков” Кърджали има вече 58 годишна история, негови възпитаници са изявени специалисти в различни сфери на икономиката, образованието, здравеопазването, културата и спорта.
По европейски проект за енергийна ефективност на община Кърджали през последните години учебната сграда бе цялостно обновена.
Още снимки
 Прочитания: 1758 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign