Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали представя своите инициативи с печатно издание

 23 Ноември 2006

Излезе от печат поредният брой на “Бюлетин на Община Кърджали”. Изданието се разпространява безплатно и се подготвя при важни за града и общината събития.
Вторият брой е посветен на новия символ на Кърджали -“Лирата на Орфей” .”Инвестициите в духовността са един от акцентите в работата на общинския екип. Кърджалийци заслужават своите нови символи, защото те се опират на миналото, те се лъч светлина в днешния ден, те ще ни помогнат да съхраним своята идентичност във времето на бързи промени “, споделя на страниците на Бюлетина кметът инж. Хасан Азис .
Първият брой бе отпечатан по случай 21 октомври –Деня на Кърджали и излезе под мотото “2006: Година на инвестициите”. На 12 страници са представени всички по-големи обекти, изграждащи се на територията на общината.
В най-скоро време реалност ще стане и онлайн версия на "Бюлетин на Община Кърджали".
През седмицата на брифинг градоначалникът обяви, че се търсят и други форми за информиране на жителите на общината. В тази връзка той припомни, че на два билборда в областния град - до Дома на културата и до Кинокомплекс “Орфей “ се обявяват периодично важни инициативи.
Общинското ръководство обмисля да рекламира природни, културни и исторически забележителности от общината и в по – големите градове на страната – София , Пловдив , Варна и Бургас. Идеята е да бъде засилен интересът на туристическия поток към Източните Родопи не само през летния сезон, но и целогодишо. ”Нашето желение е да имаме своя рекламна площ в България, но и в чужбина, на първо време в побратимените на Кърджали общини -град Владимир - Русия, гр. Елхард -САЩ, Текирда и Гаази Осман паша в Турция и Комотини - Гърция,“ коментира г-н Азис .
Общински специалисти са изчислили, че инвестицията за поставяне на тези билбордове ще бъде около няколко хилади лева, но тя ще се възвърне многократно, защото добрата реклама ще привлече нови посетители на Перперикон, Татул, Каменната сватба, древните крепости в района и зоните за отдих край яз. Кърджали и яз.Студен кладенец .

Още снимки
 Прочитания: 2327 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign