Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Моят глас срещу наркотиците”

 22 Юни 2015

„Да развием своя живот, свят или личност без наркотици” под това мото ще премине отбелязването на тазгодишния 26 юни -Международен ден за борба с наркоманиите.
На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Дейностите сред младите хора са свързани с повишаване ниво на здравни знания, умения и нагласи за недопускане и редуциране разпространението на наркотични вещества под всякаква форма с цел опазване живота и здравето им.
По повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите, Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали, организира поредица от инициативи през месеца. Те стартираха в началото на юни с изнасяне на беседи пред ученици от ОУ „В. Левски” кв. Гледка и организиране на спортно-състезателни игри в учебното заведение.
В събота, 20 юни, членовете на Младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества, заедно с младежите от Детски и младежки парламент към ОДК –Кърджали дискутираха по темата „Последици при употреба на наркотици”. След обучително - дискусионната част на срещата, провела се на открито във военния лагер край с. Широко поле, младите хора преминаха и през някои задължителни за военно обучение дейности. Възползвайки се от възможностите на базата те се включиха в различни спортно – развлекателни игри – дърпане на въже, преодоляване на препятствия, катерене по въжета, стрелба по мишена, щафетни игри. Младежите се запознаха и с част от военното оборудване на българската армия – боен пистолет, автомат, противогаз и други с помощта на военен специалист.
На 25 юни предстои нова проява посветена на Международния ден за борба с наркоманиите . Тя ще се проведе в град Хасково, където нашите момичета и момчета ще влезнат в двубой с младежи от клуба на Общинския съвет по наркотични вещества- Хасково.
На 26 юни от 18 часа в Кърджали, в пространството пред бившия паметник на Георги Димитров, ще се проведе и организираната от Младежки клуб по наркотични вещества и Детски и младежки парламент открита сцена. Тя е под надслов „Моят глас срещу наркотиците” и е отворена за всеки желаещ да се представи с песен, танц или скеч.

Още снимки
 Прочитания: 1741 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign