Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис бе гост на откриването на академичната учебна година във филиал „Л. Каравелов”

 14 Септември 2015

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис бе гост на официалното откриване на новата академична година във филиала на Пловдивският университет в Кърджали „Любен Каравелов”. Тържеството бе открито с изпълнение на студентският химн и химна на филиала, а сред гостите бяха областният управител Илия Илиеви и началникът на Регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев.
Инж. Азис поздрави студентите и преподавателите, и увери, че ръководството на висшето учебно заведение винаги може да разчита на подкрепа от страна на община Кърджали. Той подчерта, че Филиалът в Кърджали винаги е имал важно значение за развитието на общината и изрази надежда след време той да прерасне и в университет. Инж. Азис отправи и своето предложение към ръководството на филиала за организиране на студентски стажове в структурите на община Кърджали не само в сферата на образованието.
Филиал „Любен Каравелов” започва новата академична година със 75% от заявения прием и 195 първокурсници, а общо 795 студенти тази година ще продължат образованието си в него. По традиция педагогическите специалности „Начална училищна педагогика с чужд език“ и „Предучилищна педагогика с чужд език“ са запълнени на 100 процента, а на равно с тях е една от новите специалности – „Стопанско управление”. Интерес предизвикват и специалностите „Туризъм“, както и „Биология и опазване на околната среда“. Приемът продължава и в момента. Очаква се и там да се запълнят свободните места.
Седем са бакалавърските специалности с прием през новата учебна година във Филиал “Любен Каравелов” в Кърджали. Най-много – 50, са местата за специалност „Стопанско управление“, за „Туризъм“ – 30, “Биология и опазване на околната среда“ – 20, „Български и английски език“ – 25, „Предучилищна педагогика и чужд език“ – 20, „Начална училищна педагогика и чужд език“ – 30 и за специалност „Български език и история“ местата са 20. Най-висока е семестриалната такса за специалността стопанско управление – 310 лева на семестър.

Още снимки
 Прочитания: 1708 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign