Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Близо 430 ученици влезнаха в час в ОУ „П.К.Яворов”

 15 Септември 2015

Точно в 9.30 часа, с химна на Република България, посрещане на знамето на училището и издигане на националния трибагреник започна тържеството по случай новата учебна година в ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали. Двора на школото бе изпълнен с ученици, учители и родители, дошли тук, за да станат съпричастни на първия учебен ден – 15 септември. Преди да започне тържеството школски песни огласяха любимото училище. Най-жизнерадостни бяха първолаците. През тази година те са близо 60, като ще образуват 3 класа. А общо училищния праг в ОУ „П.К. Яворов” прекрачват около 430 ученици.
Всички те, техните учители и родители, бяха приветствани от директора на школото Елена Янева. От името на кмета ги поздрави експертът в общинската администрация Нели Попова. Бяха прочетени още поздравителни адреси по повод първия учебен ден от областния управител Илия Илиев, началника на регионалния инспекторат по образование Гроздан Колев, председателя на образователната комисия в НС Милена Дамянова.
Ето и част от приветствието на директора на ОУ „П.К.Яворов” Елена Янева: „Имаме много постижения през миналата учебна година, с които можем да се гордеем и похвалим. Работа по проекти и програми, спечелени нови проекти и придобивки за училището ни. Участие на наши ученици в конкурси и състезания. Завоювани призови места като второ място в конкурса „Училище без насилие и стереотипи определени от пола”, класиране на наши ученици в националния етап на Конкурса за руска песен „Пусть всегда будет солнце!” тези успехи ни карат да се гордеем с всички вас, деца”.
След приветствията ученици от „П.К.Яворов” изнесоха богата програма от песни и стихове, посветени на детството и училището.


Още снимки
 Прочитания: 1544 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign