Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис откри учебната година в СОУ „П.Р.Славейков”

 15 Септември 2015

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис присъства на откриването на новата учебна година в СОУ”П.Р.Славейков”, което е най-голямото училище в Южна България. В школото се обучават над 1600 ученици от 1-12 клас, тази година първокласниците са 180.
„Този ден е важен за всички нас – ученици, учители и граждани, защото българското образование зависи от подкрепата и общите усилия на всички ни, за създаване на доброто и качествено образование, за изграждане и възпитание на подрастващото поколение, за утвърждаването ни като модерна европейска държава”, посочи в словото си кмета. Той пожела на учениците успешна учебна година, през която да открият още много интересни неща, свързани със света около тях, да вярват в силата на науката, защото тя променя съвременния свят, да вярват в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.
В приветствието си към седемте паралелки първокласници кметът ги призова да подадат с вяра и доверие ръка на своите учители, защото те ще ги поведат по пътя на мъдростта и знанието.
На учителите той пожела много сили и творческо дръзновение, за да дадат на своите ученици качествено образование!
След като удари първия звънец кметът и директорът на училището Милко Багдасаров поздравиха първокласниците по време на първия им урок.

Преди началото на празника славейковци почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при пътно-транспортни произшествия, присъединявайки се към националните инициативи „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” и „Пресичай безопасно”, част от които стана община Кърджали.
Първият звънец за славейковци бие с екологични послания .
Тържеството послучай началото на новата учебна 2015-2016 г. в СОУ „Петко Р. Славейков” бе очаквано и по традиция нестандартно. След като по-рано през годината училището бе обявено за най-зеленото учебно заведение в областите Кърджали и Хасково, този мотив съпътстваше и цялото тържество.
В ролята на Майката Природа се превъплъти десетокласничката Магдалена. Тя поздрави славейковци за усилията, които полагат да поддържат зеленината в школото. Природата подари седем фиданки на иглолистни дървета, които те символично да засадят в първия си ден на училище и за които да се грижат през цялото време, докато са ученици. На въпроса на гостенката в какво друго освен екологията са най-добри учениците на СОУ „Петко Р. Славейков” отговориха спортистът Иван, математикът Ники и историкът Асен. За доброто настроение на присъстващите гости, учители, родители и ученици се погрижиха дванадесетокласникът Марио Орешков и талантливите третокласници от вокалната група на Мария Загорова.Началната учителка Румяна Петрова символично би първия звънец и лисна менчето с вода и здравец с пожелание за здраве , успех и спорна 2015-2016 г. Гръмнаха конфетите за радост на най-малките и всичи славейковци се втурнаха към класните си стаи.


Още снимки
 Прочитания: 1611 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign