Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С нов символ – ключ на знанието, ГПЧЕ „Христо Ботев” откри новата учебна година

 15 Септември 2015

Първият учебен ден е красив празник и в семейния и в националния ни празничен календар. На този ден учениците се изпращат с благопожелание за добро начало, за успехи и тържество на знанието.
Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ за поредна година ритуално отвори врати за своите ученици на 15-ти септември. С химна на Република България гвардейците на училището издигнаха националния флаг, зазвучаха и фанфарите на музикалната формация с ръководител г-жа Мария Митрева, тържествено бе посрещнато училищното знаме.
С „Добре дошли!“ и пожелания за увереност в предстоящото пътешествие в света на науката, творчеството, спорта и иновациите бяха приветствани всички ученици на гимназията . „Доверете се на Вашите учители. Приемайте и осмисляйте знанията, които Ви дават. Те ще Ви вдъхнат самочувствие и кураж да откривате нови непознати светове и да бъдете победители. Не се огъвайте пред трудностите, а ги приемайте като поредното предизвикателство. Бъдете силни и упорити и носете с достойнство името БОТЕВЦИ“, поздрави възпитаниците на училището г-жа Йорданка Чавдарова – директор на гимназията.
Нов символ – ключ на знанието, бе връчен на най-добре представилия се новоприет гимназист Доан Ниязи Шакир, който символично го прие от името на всички свои 180 съученици приети във випуск осми клас през тази учебна година. Поздрав към тях отправиха и представителите на Ученическия съвет в училището. Песни на български, немски и английски език озвучиха училищния двор и внесоха много настроение сред всички събрали се на тържеството ученици, родители и гости.

Още снимки
 Прочитания: 1285 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign