Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ректорът на СУ „Св.Климент Охридски” дари библиотеката с 400 тома на университетското издателство

 18 Септември 2015

В навечерието на Деня на независимостта Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” Кърджали получи дарение 400 тома от най-голямото научно издателство в Българи, това на Софийския университет "Св. Климент Охридски". По този повод тук пристигна лично ректорът на Алма Матер проф. д-р Иван Илчев.
"Кърджали е град, в който съм участвал в няколко научни конференции, но той е и студентски град, а студентите имат нужда от нова научна литература", каза проф. Илчев. Той обясни, че сред дарените томовете са и негови лични книги с автографи и ще се радва те да бъдат разлиствани от повече читатели, особено млади хора. Ректорът на Софийския университет изрази надежда, че ще гостува отново в Кърджали, но се надява поредното му идване вече да е свързано с откриване на нова библиотека.
На срещата в най –голямото книгохранилище в Източните Родопи присъства и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, който благодари за дарението. По думите му то ще обогати фонда на библиотеката и ще се ползва както от студентите в Кърджали, които вече са няколко хиляди, така и от читателите на цялата област
Временно изпълняващият длъжността директор на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” Кърджали Уляна Ганева също изрази своята благодарност за направеното дарение от името на читателите. Тя обясни, че то е най-голямото през последните години и ще обогати фонда.

Още снимки
 Прочитания: 1471 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign