Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общинските съветници и кметове си раздадоха паметни плакети за мандат 2011-2015 година

 23 Септември 2015

В края на последното заседание на Общинския съвет в Кърджали за мандат 2011-2015 председателят на местния парламент Раиф Мустафа, кметът инж. Хасан Азис и общинските съветници получиха паметни плакети. Доайенът сред общинските съветници Милан Миланов връчи плакет на председателя Раиф Мустафа, а той от своя страна удостои кметът Хасан Азис. После Раиф Мустафа раздаде плакети на местните парламентаристи и кметовете на населени места и общинското ръководство.
Преди това той припомни, как преди 4 години от трибуната на местния парламент е призовал да се загърбят партийните пристрастия и всички да се обединят в името на просперитета на община. «Да превърнем Кърджали в едно добро място за живеене. Дали успяхме, това ще кажат хората на предстоящите избори. Градът ни през изминалите години видимо промени облика си. От името на общински съвет и от свое име искам да благодаря на кмета и на екипа на дирекцията, която се занимава с европейски проекти за това, че успяха да реализират проекти на стойност над 100 милиона лева, което даде възможност наистина градът ни да се обнови. Бих казал, че тук в тази зала винаги сме водили конструктимвен диалог, което ни даде възможност да вземем правилните решения за нашата община. Имали сме и противоречия, но се надявам, че те са били в обществена полза. Бяхме едно голямо семейство. Екип, който работеше за развитието на града и бъдещето на поколенията», каза Раиф Мустафа.
За последен път на трибуната на Общинския съвет застана и Милан Миланов в качеството си на общински съветник, който благодари на председателя за това, че е успял да създаде една работеща конструктивна атмосфера, в която се взимали съответните решения. «Аз съм развълнуван повече от обикновено, защото днес аз приключвам своята активна обществено-политическа дейност. При всички случаи, аз оставям политиката, но тя не ме оставя и ще бъда ангажиран с мнение по отделни въпроси. Винаги ще бъда на разположение за съвет, независимо кой и от коя партия ще го потърси. Благодаря на всички вас за доброто отношение-човешко. Ние сме имали различия, но винаги човешките отношения са били напреден план», каза още Миланов.
Омбудсманът и бивш общински съветник Расим Муса също се изкуши да си припомни годините, в които бе първия председател на местния парламент след 1989 година. «Началото беше изключително трудно. Нещата се деляха на етническа основа. Сега 25 години след това ще кажа: Кърджали се развива. Защото вие доказахте, че за да се изгражда, трябва да има добро отношение, търпеливост. Липсва ни още нещо - все още не сме свикнали до такава степен да се уважаваме, че не не на всяка цена да налагаме волята си един на друг. Ако един законопроект или решение се оспорва, то трябва да се отложи, да узрее. Ако успеем да направим това, ние наистина ще бъдем един европейски град», коментира Расим Муса.
Последен от трибуната на местния парламент се изказа досегашният кмет на общината инж. Хасан Азис: «За мен е много важно, че през последните десет години ние успяхме да реализираме много важни проекти, чието начало е било много преди това. От времето, когато кметове са били Исмет Сарайлийски, Расим Муса. Искам да им благодаря. Бих искал да благодаря и на всички групи общински съветници за подкрепата, без чиято помощ много важните за общината проекти нямаше да бъдат реализирани. Благодаря им и за критиките. През последните години успяхме да постигнем всичко в заложената програма. И го направихме заедно. Затова и новият ни слогън ще бъде „Заедно за успеха на Кърджали”. Защото през изминалите 4 години кмета на общината беше в един екип с целия Общински съвет. Голямо предизвикателство е, когато в този екип са няколко поколения кметове. Това е много мотивиращо и респектиращо. Благодаря на всички вас и за осъзнтатото чуство за отговорност за развитието на Кърджали.Успех на всички, защото ни чака много работа», каза инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 1372 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign