Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

3Д изображението на „Боби” вече и пред СОУ „Й. Йовков”, „Кели” отива до СОУ „П.Р. Славейков”

 02 Октомври 2015

Ученици, учители и родители присъстваха на поставянето на новия приятел на децата на Кърджали Боби на кръстовището до СОУ „Йордан Йовков”. Това е третата кукла, която се монтира в рамките на кампанията „Пресичай безопасно с Боби и Кели”, стартирала през септември в Кърджали по инициатива на община Кърджали.
Директорът на учебното заведение Недялка Кюпреджиева сподели, че кръстовището е едно от най-натоварените в областния град. Тя изрази надежда, че три- Д фигурата ще заостри вниманието на шофьори и пешеходци. „За радост инциденти с наши ученици не е имало, но е имало инциденти с ученици от други училища”, каза Кюпреджиева.
Най емоционално куклата Боби бе посрещната от възпитаниците на школото в начален курс от 1-ви до 4-ти клас. Те проследиха целия процес на монтирането и споделиха, че новият им приятел ще ги направи по-внимателни, когато пресичат.
Днес следобед започна монтажа и на последната четвърта кукла от кампанията. Кели ще бъде поставена на кръстовището в кв. „Възрожденци” до СОУ „П.Р. Славейков”.
Останалите две кукли са разположени до централния вход на парк „Арпезос Север” и кръстовището до ГПЧЕ „Христо Ботев”

Още снимки
 Прочитания: 1852 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign