Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

В Световния ден на усмивката ученици от ОУ„Св.Св.Кирил и Методий”спечелиха много приятели

 03 Октомври 2015

В Световния ден на усмивката учениците от Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” Кърджали спечелиха много приятели, помогнаха на своите съученици с проблеми, разказаха за добри дела и постъпки и си обещаха усмивки за чисто небе и мирна земя.
Световният ден на усмивката, който тази година се чества на 2 октомври, се превърна в Ден на класа за учениците от 2 „б” клас. Децата решиха да излязат от класната стая и да накарат повече хора да се усмихват. С усмихнати рисунки украсиха класната стая и изработиха картички с познатото на всички жълто усмихнато личице. Заедно със своя класен ръководител Павлина Митрева поздравиха директора на училището Лиляна Янкова. Децата подариха и заразиха с усмивки и учителите, и учениците в училището. Подариха и „усмихнати” картички. Разказаха за своите усмихнати инициативи.В много от стаите и в коридора на училището поставиха усмихнато човече, което ще напомня на деца и възрастни, че всяка работа трябва да се върши с усмивка. Елисавета Кехайова- вр.и. длъжността кмет на Община Кърджали ги прегърна и с усмивка им пожела да са здрави и добри. Родители и служители от общинска администрация ги приветстваха топло и сърдечно с пожелание за щастливо детство.
С думите „Приятелството започва с усмивка!” децата бяха посрещнати също в РИО, където им пожелаха слънчеви усмивки и отлични успехи. Началник отдел в РИО Кържали – Демитра Мирянова и старши експерт по природни науки и екология – Цветанка Границка им пожелаха весели дни и щастливо детство. В офиса на КНСБ ги чакаха с мед и им пожелаха здраве и труд, за да успеят.

Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври. Основател на деня на усмивката, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският графùк Харви Бел. Преди да почине през 2001 година, вече на прилична възраст, Харви Бел, окончателно определил своята мисия – той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката. Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне!“. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Според него усмивката е универсален символ, който обединява всички хора по света, независимо от раса, пол, религия. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот.Още снимки
 Прочитания: 2433 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign