Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира детския тенис-турнир за купата на кмета с участие на деца от Люлебургас

 03 Октомври 2015

Приятелски детски тенис-турнир за купата на кмета стартира днес на тенис-кортовете на хотелски комплекс „Арпезос” в Кърджали. За втора поредна година той е с международно участие като в него участвата деца от тенис-клуба на турската голяма община Люлебургас, водени от председателя му Енвер Ордукая, който е и треньор на децата. В турнира традидиционно участваха домакините - децата от тенис-клуб „Орфей” в Кърджали, а също и малките състезатели от тенис-клуба към СОУ „Отец Паисий”. Най-ревностна тяхна публика бяха техните родители, баби и дядовци.
Тенис-турнирът за купата на кмета, който ще продължи и утре, откри временно изпълняващият длъжността кмет на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя благодари на на децата за участието, на родителите им, на организаторите на турнира. „Радвам се, че ще имате възможност да създавате приятелства през тези два дни, да преживеете заедно красиви емоции и да се върнете отново догодина. Тази година турнирът се случва в навечерието на 21 октомври – Денят на Кърджали. В този смисъл той е посветен и на празника на нашия град", каза Елисавета Кехайова.
Директорът на СОУ „Отец Паисий” Златко Атанасов изрази удовлетворение, че децата от школото са изкушени от тениса. „Мнозинството от тях харесват и обичат този спорт. Повече от 100 деца са обхванати в групи по тенис. Благодарим за подкрепата и се радваме, че има такива събития”, каза Атанасов и пожела успех на децата в турнира и „да победят най-добрите”.
Председателя на тенис клуба на Люлебургас и негов треньор Енвер Ордукая благодари на организаторите от Община Кърджали и тенис клуб „Орфей” и предаде сърдечни поздрави от името на кмета на голямата турска община Емин Халебак. „Нашите взаимооотношения се развиват много добре и аз се надявам, че следващото мероприятие ще е в Турция, в Люлебургас, и ще го включим в програмата на Националния ден на младежта и спорта – 23 април”, каза още Енвер Ордукая.

Още снимки
 Прочитания: 1488 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign