Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

VІІІ Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”

 09 Октомври 2015

За осма поредна година гр.Кърджали ще бъде домакин на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”. Той е посветен на 21 октомври Деня на Кърджали. Националната проява включва два конкурса: Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.
Организатори на проявата са МОН, Национален дворец на децата, РИО – Кърджали, Община Кърджали и ОДК – Кърджали. Проявата е включена в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2015/2016 г.
Националният празник на детското изкуство “ Вълшебният свят на Родопите” има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на Източните Родопи и да създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от цяла България.
В Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” могат да участват всички деца и ученици на възраст от 6 до 18 г. Няма ограничение в техниката на рисуване. Всяко дете може да участва в конкурса с не повече от 2 творби. Размерите на рисунката трябва да са 35/50 см.
Оценка и класиране на участниците ще се извърши в три възрастови групи: І група - 6 – 10 г.; ІІ група - 11 – 14 г.; ІІІ група – 15 – 18 г.
В Националния конкурс по фотография „Фотоприказки” право на участие в конкурса по фотография имат всички ученици от V до ХІІ клас. Категории: Художествена фотография и Пейзаж. Оценка и класиране на участниците и в двете категории ще се извърши в две възрастови групи: V – VІІІ кл. и ІХ – ХІІ кл.

Участниците в двата конкурса трябва да изпратят своите творби до 15.10.2015 г. на адрес: 6600 гр.Кърджали, ул.”Полковник Дервингов” 1 ,ОДК.

Наградените и селектирани от журито рисунки и фотографии ще бъдат експонирани в Националната изложба „Вълшебният свят на Родопите”, която ще се открие на 23.10.2015 г. от 17.30 часа в Детската картинна галерия на ОДК – Кърджали.
Гостите на града, участници в конкурсите ще имат възможност да разгледат забележителностите на града и да посетят Перперикон.

Наградите за отличените ученици се осигуряват от Община Кърджали.
Повече инфармация за регламента на конкурсите – на сайта и фейсбук страницата на на ОДК – Кърджали. Прочитания: 1428 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign