Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спектакъл на тема „Правилата на уличното движение” изнесоха деца от ОДЗ „Ян Бибиян”

 14 Октомври 2015

Днес в Обединеното детско заведение „Ян Бибиян” в Кърджали най-големите му питомци – 6-годишните дечица, изнесоха изключително атрактивен спектакъл на тема „Правилата за уличното движение”. Провокирани и водени от своята госпожа, се оказа, че децата безпроблемно разпознават пътните знаци, различните видове пешеходни пътеки, светофара с неговите три светлини червен, жълт и зелен, насочващи автомобили и пешеходци.
Разиграна бе и сценка, в която непослушния Гого, който не познава правилата за движение, а държи на правилата на играта, бе блъснат от „автомобил”, защото неправилно и на неподходящо място пресичаше „уличното платно” в една от светлите стаи в детското заведение. Веднага момиченцето, носещо името Точица, се обади на тел. 112 и на часа пристигна линейката с Чичо Доктор, които отведоха пострадалия Гого да се лекува. И всички бяха убедени, че правилата за движение по улиците и пътищата трябва да се знаят и спазват.
Този емоционален открит урок бе част от Общинския план за интеграция на деца от различни етнически групи – 130 деца се възпитават и обучават в обединеното детско заведение, като сред тях има ромчета, турчета, българчета.
Зрители на детския спектакъл бяха и експертите по образование в общинската администрация Венета Бошняшка и Нели Попова. Венета Бошняшка, подари на децата цветни моливи и книжки за оцветяване, благодари на педагогическия персонал и на ръководството в лицето на директора Диана Соколова за добрата работа с децата и на децата за тяхната любознателност, артистичност и креативност. В края Венета Бошняшка покани децата да участват в утрешния спортен детски празник, който ще се състои традиционно в новия парк Арпезос Север.

Още снимки
 Прочитания: 1839 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign