Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С тържество ученици и учители от ОУ „П.К. Яворов” приключиха проекта „Обичам природата – и аз участвам”

 29 Октомври 2015

С ученическо тържество днес в ОУ „П.К Яворов” приключиха дейностите в рамките на проекта „Природата възпитава – За чиста околна среда: Обичам природата – и аз участвам”. Основната цел на проекта е екологичното възпитание на учениците чрез придобиване на знания за природата и формиране на природосъобразно поведение, начин на живот и грижа за околната среда.
Десетки ученици и учители се събраха във фоайето на втория етаж на школото, където се проведе тържеството. Мултимедийна презентация бе запечатала мигове от реализиране на дейностите по проекта. А те включват проучване на природното богатство, забележителности, защитени обекти и територии в Източните Родопи; изграждане на зелени пространства в училище, формиране на положително отношение към опазването на околната среда, засилване на интереса на учениците към екологичните проблеми, към създаването и поддържането на естетична и здравословна среда.
Стените в школото са изрисувани и представят етюди на тема четирите сезона на годината, различни видове растителност е оформила зелени кътове в училището.
По време на тържеството се разиграха сценка, в която четирите годишни сезона се надпреварваха да се хвалят кой е по-хубав и красив, а в края всички се обединиха около мисълта, че хубави и красиви са всички сезони на годината. Пак чрез гатанки и драматизация оживяха различните видове цветя.
Накрая децата участвали в проекта получиха награди – картони, боички за рисуване, моливи и четки, чанти-ученически несесери, футболни и волейболни топки.

Още снимки
 Прочитания: 1507 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign