Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общински съветници и кмет в Кърджали се заклеха, не избраха председател на Общинския съвет

 10 Ноември 2015

Първа учредителна сесия за мандат 2015-2019 проведе днес новоизбраният Общински съвет на община Кърджали. Съгласно закона тя бе свикана от областния управител Илия Илиев, а заседанието откри най –възрастният общински съветник Мюмюн Емин от групата на ДПС.
В залата присъстваха 40 от новоизбраните 41 съветници и новите кметове на кметства в общината. Заедно с преизбрания за четвърти мандат кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис всички положиха клетва и подписаха клетвените листове в присъствието на председателя на ОИК Даниела Петрова.
Специални гости на учредителната сесия бяха народните представители от ДПС Шабанали Ахмед, Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, новоизбраният кмет на Община Черноочене Айдън Осман и председателя на общинския съвет там Бедрие Яшар Газиюмер, бивши общински съветници, бивши кметове и граждани.
„Надявам се всеки от вас да приеме своите задължения не като привилегия, а като висока отговорност, която изисква професионализъм, себераздаване и постоянство. Разчитам да проявите чувство за справедливост и солидарност при взимането на жизненоважни за хората решения”, каза в приветственото си слово областният управител Илия Илиев.
От трибуната на местния парламент към присъстващите се обърна и избраният за четвърти мандат кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.
„Пред прага сме един нов мандат основавайки се на всичко това, което сме постигнали през последните години. Всяка оценка, която е дадена и за последния и за предишните мандати си има своето основание. Но една оценка, която е дадена от хората, от обществеността, от избирателите не може да се сравни с нито една друга оценка, която е дадена за управлението.В този смисъл подкрепата, разбирането, доверието за управлението и за политиката през последните мандати на нас ни дава основанието да се чувстваме по- отговорни, да работим с по-голямо усърдие за решаването на проблемите на Кърджали и най-вече да се гордеем с това което сме постигнали”, каза в началото на словото си градоначалникът. Той заяви, че въпреки постигнатото все още има проблеми за решаване, както в областния град така и в малките населени места. В този смисъл инж. Азис призовава всички, независимо от тяхната партийна принадлежност, да обединят силите си, за да бъде превърнат Кърджали в един по-добър град за живеене.
От групата ПП БСП говори областният лидер Георги Кючуков. Той честити изборния резултат на новоизбрания кмет инж. Хасан Азис и новоизбраните общински съветници. Редом с искрените си пожелания той призова да бъде дадена такава оценка за отминалата предизборна кампания, в която според него, политическите аргументи са липсвали.„Въпреки всичко се надявам да работим усърдно по времето на този мандат и когато защитаваме позициите си на общински съветници да ги подкрепяме с реални аргументи и да забравим за тесните си политически пристрастия. В този мандат избирателят си каза своята категорична воля и тя е, че групата съветници от БСП ще бъде категорична опозиция, градивна опозиция, но опозиция”, подчерта в словото си Георги Кючуков.
След направените изказвания заседанието на Общинския съвет Кърджали продължи с избор на временна комисия за избор на председател на местния парламент. Към 12 часа бяха оповестени резултатите от тайното гласуване, което не доведе до избор, поради несъбран минимален брой гласове от нито един от двамата кандидати- Байрам Байрам от ДПС и Огнян Иванов от ГЕРБ.
При гласували 39 съветници бяха отчетени 17 недействителни бюлетини. За кандидата на ГЕРБ за председател на Общински съвет Кърджали Огнян Иванов бяха гласували 13 от съветниците, а за кандидата на ДПС Байрам Байрям 9.
Бе проведено и второ гласуване при което отново нито един от кандидатите не получи необходимото мнозинство, поради което процедурата по избора ще се проведе отново на следващо заседание на Общинския съвет Кърджали.


Още снимки
 Прочитания: 2180 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign