Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

300 000 лева за новите кметства иска община Кърджали от Владислав Горанов

 13 Ноември 2015

300 хиляди лева са необходими за новите кметства в община Кърджали - 46 на брой, създадени според промените в Изборния кодекс, за да могат да заработят нормално. С тях общия брой на кметствата стават 94. Това стана ясно по време на първата среща на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис с кметовете на населени места през новия мандат 2015-2019 година. За целта той ще изпрати докладна до министъра на финансите Владислав Горанов, за да може държавата да осигури необходимия ресурс.
„Община Кърджали е общината с най-много кметства в България – 94 на брой, и едно кметско наместничество. Това поставя пред много сериозно изпитание бюджета на общината и общинската администрация, която трябва да създаде необходимите условия за функционирането им. В почти 30 от новосформираните кметства няма помещение подходящо за функциониране на кметство.”, коментира по време на срещата с кметовете на населени места секретарят на общината Сезгин Бекир.
В срещата участваха още директорите на дирекции в общинската администрация, които запознаха новите и стари кметове с най-належащите задачи, които стоят пред тях.

Още снимки
 Прочитания: 1478 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign