Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на Кърджали прие палестинския посланик

 13 Ноември 2015

„В рамките на изминалите дванадесет години това е нашата трета среща и аз се радвам да посрещна доайена на дипломатическия корпус у нас в Кърджали”. С тези думи се обърна кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис към посланика на Палестина в България Негово Превъзходителство Ахмед ал Мадбух.
Той пристигна в Кърджали по повод откриването на две фотоекспозиции на Посолството на Държавата Палестина у нас -„Ясер Арафат” и „Палестина – Светата Земя”. Посланик Ахмед ал Мадбух подчерта, че подобна инициатива е отличен повод кърджалийци да се запознаят с
част от богатата история и култура на Палестина и приветства градоначалника за това, че той лично ще присъства она откриването на изложбите тази вечер в 17,00ч. в Керимовата къща.
„ За нас България е приятелска страна и ние бихме приветствали вноса на различни продукти от тук, както и бихме предоставили преференции за български фирми, които искат да инвестират на наша територия, особено в областта на електрониката. В тази посока бихме желали да работим и за развитието на връзките ни и с община Кърджали” , каза по време на разговора посланик Мадбух. Той обърна внимание и на възможностите за развитие на двустранните отношения в сферата на туризма. Палестински фирми предлагат пакети за религиозен туризъм, които могат да представят пред кърджалийска публика. Кърджали пък може да привлече туристи с културно-историческите си обекти, най-значим и известен от които е скалният град Перперикон.
Посланикът на Палестина в България Негово Превъзходителство Ахмед ал Мадбух отправи предложение към инж. Азис за бъдещо гостуване на дипломати от арабските държави в Кърджали, които на място да се запознаят с потенциала на община Кърджали. Инж.Азис прие предложението и заяви, че общината винаги е отворена към всяка една среща и визита .

Още снимки
 Прочитания: 1216 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign