Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали се обучаваха за действия при кризисни ситуации

 25 Ноември 2015

В рамките на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” 2015 година днес в ранния следобед се проведоха практически занятия за подготовка за населението чрез придобиване на практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. В залата на Дома на културата бе представена презентация пред ученици и техните преподаватели от кърджалийски училища на тема "Пожар с отделяне на отровни химически вещества/ОХВ/ в обект с масово пребиваване на хора. Правила за поведение и действие на пребиваващите". След което последва практическо занятие за действия на силите от единната спасителна система при ликвидиране на пожар с отделяне на отровни химически вещества. Спасяване и оказване на първа помощ на пострадали“. След симулиран пожар на третия етаж на Дома на културата, от там бяха евакуирани заплашените от изгаряне чрез пожарникарска кула. След това млади червенокръстци от ОС на БЧК оказаха първа помощ на пострадалите.
Практическите занятия бяха водени от експерти от регионалните структури на БЧК, РС “Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР, Дирекция „Национална система 112“ – МВР, БАН, Асоциация на сухопътните войски на България, Ук и ОМП при община Кърджали.
Практическото обучение бе предназначено за ученици и преподаватели от училища, както и за населението от община Кърджали и региона. Целта е придобиване и подобряване на умения, навици и компетентност при възникване на природни бедствия (пожари, наводнения, земетресения, промишлени замърсявания и аварии), оказване на първа долекарска помощ на пострадали, евакуация, планинско спасяване в условията на извънредни ситуации и защита на критичната инфраструктура.

Още снимки
 Прочитания: 1224 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign