Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

ОУ „Климент Охридски” в Кърджали навъртя 55 години

 24 Ноември 2015

В парад на таланта, младостта и красотата се превърна празничният концерт, посветен на 55 годишнината на Основно училище „Свети Климент Охридски” в Кърджали. През изминалите години училището създава свои традиции, утвърждава името си и успява да съхрани в себе си мечтите, радостите и успехите на хиляди деца, преминали през класните стаи, въпреки трудностите. Прекрачвайки 55-та си годишнина ръководството и педагогическият персонал на училището са твърдо убедени, че школото ще продължи своята история с помощта на своите приятели и дарители.
За празничния концерт, посветен на годишнината на ОУ „Свети Климент Охридски”, залата на Обединен детски комплекс тази вечер се оказа тясна. Сред тях представители на областна и общинска администрация, регионален инспекторат на образованието, бивши възпитаници, родители и ученици. Към всички тях се обърна директорката на основно училище „Свети Климент Охридски” Маргарита Тодорова, която отправи и своите благодарности към допринеслите да се случат тези 55 години от началото на първия школски звънец в училището.
„55 години история и неповторим дух, 55 години знания. Това е ОУ „Свети Климент Охридски” Кърджали. Велико дело е да създадеш училище и да обединиш през годините усилията на много хора за неговото развитие. Усилията на учители, родители, общественици. Затова и днес ние сме горди, че нашето училище носи името на един от основоположниците на старобългарската писмена култура - Климент Охридски.”, каза пред присъстващите директорката Маргарита Тодорова. Своите най-добри пожелания отправиха и представителите на различни институции в общината, а поздравителен адрес от името на община Кърджали прочете директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Ширин Сюлейман.
Последваха танцовите и певчески изпълнения на най-малките и по-големите ученици в основното училище, всяко от което бурно аплодирано от публиката в залата.
Празничният концерт завърши цялостния цикъл от прояви посветени на годишнината на ОУ „Св. Климент Охридски”. В организирана седмица посветена на патронния празник с много хумор и забава премина часът на първокласниците, посветен на Безопасността на движението по пътищата на тема „Непослушният светофар". Младите конструктори сглобиха модел на вятърна мелница. Стартира фото-конкурс на тема „Моят училищен живот". Участниците в състезанието „Какво, къде, кога" пътешестваха в света на историята и географията. Малчуганите от подготвителната група изпратиха есента с песни и танци. Петокласниците пренесоха малки и големи в света на приказките. А най-забавно бе традиционното състезание „Мама, татко и аз".

Още снимки
 Прочитания: 2255 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign