Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна анкетното гласуване за определяне "Спортист на годината"

 27 Ноември 2015

За 20-та поредна година, в навечерието на Коледно – Новогодишните празници на официална церемония в община Кърджали ще бъде излъчен „Спортист на годината”. Това съобщи зам.-кметът Елисавета Кехайова. Тя допълни, че 10-те най-добри спортисти в община Кърджали, ще бъдат определени на база анкетно гласуване, което е с продължителност един месец. Гласуването вече започна, а до десети декември председателите на спортни клубове, журналисти и членове на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм” към Общински съвет Кърджали трябва да предадат попълнените анкети в общинска администрация.
От 13 ноември стартира и онлайн анкетното допитване за определяне „Спортист на годината” за граждани. Анкетата тече един месец на електронната страница на Община Кърджали и е с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.
Както всяка година и тази, номинациите на спортистите включени в двете анкетни карти са на председателите на спортните клубове, които до началото на месец ноември внесоха в общинска администрация своите предложения.
Класирането на номинираните и включени в анкетните карти спортисти ще бъде извършено в две възрастови групи – „Младежи и девойки” и „Мъже и жени”. Вота за тях ще бъде обобщен на база процетно съотношение на гласовете на четирите групи, имащи право на глас. 40% са от реалното гласуване на председателите на спортните клубове, като те нямат право на глас за собствения спорт. 20 % от гласуване са на членовете на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали, 20 % - от гласуване на журналисти от регионалните медии и 20% от онлайн гласуването на електронната страница на Община Кърджали.
Тази година номинациите в категория „Мъже и жени” са десет, а за „Юноши и девойки” те са 18. В първата категория за приза са номинирани 12 спортисти от седем вида спорт. Това са екипът Пламен Стайков и Рафи Кадир /автомобилизъм/, Ралица Христова /бокс/, Емил Емилов /водомоторен спорт/ и двойката Николай Колев-Константин Митев /волейбол/. В групата има и по две номинации за спортовете водна топка, канадска борба и силов трибой. При водната топка са номинирани Калин Карагяуров и Величко Карабоюков, а при канадска борба - Емилия Стоянова и Метин Дикмеосман. В силовия трибой номинациите са Станислав Симеонов и Радостина Лулова. Към днешна дата с най-много гласове в онлайн гласуването е екипът Пламен Стайков и Рафи Кадир /автомобилизъм/ - 575, следвани от Емил Емилов /водомоторен спорт/ с 364 гласа.
В категория „Юноши и девойки” са номинирани 18 спортисти в 9 вида спорт. Това са Аксер Садула /бадминтон/, Денислав Сладунов /баскетбол/, Юмил Мехмед /баскетбол/, Ергюл Сабри /бокс/, Джан Бекир /борба/, Дургут Тасим /борба/, Мелих Мехмед /борба/, Мустафа Кафеджи /борба/, Емре Мехмед /водна топка/, Теодора Тончева /водна топка/, Симеон Топузлиев /волейбол/, Деян Мандаджиев/кану-каяк/, Емирджан Дурали /кану-каяк/, Васил Иванов /тенис/, Димитриус Николов /футбол/, Александър Евтимов /футбол/, Георги Захариев /футбол/ и Владислав Димитров /футбол/. С най-много гласове в онлайн анкетата за граждани към момента е Джан Бекир /борба/ - 741, следван от Теодора Тончева /водна топка/ - 409 гласа.
Зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова призова любителите на спорта да се включат в онлайн анкетата и да подкрепят своя фаворит в надпреварата, тъй като до края на анкетирането остават по-малко от 15 дни.
Кой ще бъде „Спортист на годината” за 2015, ще научим през декември. Той ще бъде удостоен със статуетка, специално изработена за отличието и ще му бъде присъдена грамота.
Кърджалийските спортисти не спират да представят града ни както на национални, така и на международни състезания и турнири и присъждането на наградата „Спортист на годината” е нашия жест на благодарност към тях, каза зам.- кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова. Радващо е, че спорта привлича все повече млади хора, затова и усилията на ръководството на общината са насочени към модернизиране на спортната база, за да могат все повече кърджалийци да спортуват. През тази година се реализират два големи проекта за няколко милиона лева. Те са за ремонт и модернизиране на спортната база. Предстоят също откриване на закритият плувен басейн и на стадион „Дружба”, каза още Елисавета Кехайова.


 Прочитания: 2577 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign