Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис и стотици деца запалиха светлините на градската елха в Кърджали

 10 Декември 2015

Тържествено снощи бе запалена Коледната елха в Кърджали. Стотици лампички и светещи гирлянди грейнаха в празничната вечер. Със своите 24 метра елхата е най- високото живо коледно дърво в Южна България. Кметът инж.Хасан Азис и Дядо Коледа заедно с децата на Кърджали отброиха от 10 до 1 и дървото на надеждата грейна в цялата си прелест. „Старецът от Лапландия пристига първо в Кърджали, за да донесе изненади на послушните деца”, каза кметът инж. Хасан Азис и пожела на кърджелийчетата и техните родители много здраве, радост, щастие и успехи.„Кърджали отново показа, че винаги сме заедно, когато празнуваме и че когато сме заедно нещата се случват по–лесно и по–добре! Дядо Коледа ще донесе за малките много подаръци. Първи ще ги получат тези, които слушат и учат”, подчерта кметът инж. Хасан Азис. "Нека Новата година да е мирна за кърджалийци и за нашата страна, да има сполука и щастие във всеки дом през 2016 г.”, обърна се градоначалникът към събралото се множество. А Дядо Коледа и децата заедно казаха вълшебните думи - надежда, мир и светлина, които си пожелаваме в святата нощ на Рождество Христово.
Стотиците деца и родители, които присъстваха на запалването на градската елха пред Дома на културата, се хванаха на хоро, което поведоха Дядо Коледа и кметът инж. Хасан Азис. Запалването на елхата бе предшествано от голям концерт с участието на групи и състави от много детски градини и училища,читалища и ОДК. На сцената на Дома на културата пяха и танцуваха много талантливи деца.Техните изпълнения радваха не само публиката, но и Дядо Коледа и Снежанка, които бяха специални гости на тържеството.
Празничният концерт на децата завърши с участието на талантливата Вася Попова, чиито първи стъпки в музиката започват от сцената в Кърджали.„Щастлива съм да бъда в Кърджали и с неговите жители в навечерието на Коледа и Нова година, благодаря за топлото посрещане и поканата на общината и кмета инж.Хасан Азис. Вярвам че, където има любов, щастието е пълно. Пожелавам на всички хубави празници”, каза Вася.
Запалването на светлините на градската коледна елха бе предшествано и от откриване на изложба на коледни сувенири и картички във фоайето на Дома на културата. Кметът инж. Хасан Азис разгледа експозицията и получи специален коледен подарък от името на детските градини в общината, а всички малчугани бяха зарадвани с лакомства. С концерта снощи бе поставено и началото на празничните прояви в Кърджали, които ще продължат през целия декември.

Още снимки
 Прочитания: 1544 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign