Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Съветниците от ДПС не се явиха на днешното заседание на Общинския съвет

 17 Декември 2015

Съществува голям риск Кърджали да загуби 3 милиона лева, отпуснати от Министерството на околната среда и водите за довършване на депото за управление на твърди отпадъци. Това стана ясно днес от думите на кмета на общината инж. Хасан Азис след като на редовно свиканото заседание на Общински съвет Кърджали дойдоха само 16 общински съветници. Липсата на кворум провали сесията на Общинския съвет Кърджали, а от там и избора на председател на местния парламент.
За да бъдат отпуснати въпросните средства от 3 милиона лева за депото, е необходима резолюция на местния парламент до края на 2015 година, уточни кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. „Надявам се политическият разум да надделее над политическите емоции и до края на годината най-голямата група в Общински съвет Кърджали, тази на ДПС да станат инициатори за свикване на ново заседание, като първата възможна дата за това е 28 декември.”, каза градоначалникът.
По думите му необходимото решение, свързано с депото, от страна на общинските съветници до края на тази календарна година не е единствено. Една много важен въпрос, по който също трябва да се вземе решение до 31 декември, е свързан с определянето на размера на такса битови отпадъци в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кърджали. Това решение касае не само работата на общинска администрация Кърджали, но засяга и всички жители на общината, коментира инж. Азис.
Градоначалникът бе категоричен, че не може да се нарече нормален начина на работа в досегашната дейност на Общински съвет Кърджали. „Явно се правят неимоверни усилия, за да бъде избран председател на Общинския съвет в Кърджали и моето голямо желание като кмет на общината е това да се случи и Общинският съвет да заработи и навакса последните два месеца.”, каза още инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 1133 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign