Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът се срещна с известни спортисти

 17 Декември 2015

Кметът на община Кърджали се срещна днес с бронзовата медалистка от Световното първенство по борба за жени в Лас Вегас, САЩ – Джанан Манолова и нейния личен треньор Филип Манолов.На проведеното през септември тази година първенство нашата състезателка излезе на тепиха срещу срещу силни имена в женската борба от Япония, Монголия, Беларус, Китай. Това е първи медал от Световно първенство за жени за Джанан Манолова. През 2016 г. Манолова ще участва в Олимпийските игри в Бразилия. Това обещание тя е дала преди 10 г. на кмета на общината инж.Хасан Азис на състезанието по борба в с.Стремци. Джанан е доволна, че спазила обещанието си дадено като на шега, когато е била едва 12-годишна.
Инж.Хасан Азис подчерта, че се гордее с успеха и постиженията на Джанан и й пожела златен медал на олимпиадата догодина.
На срещата присъстваха и Джан Бекир от СК”Крепост” – с.Стремци и президентът на клуба Велейтин Вели.Джан е спечелил пето място на европейското първенство за кадети в Сърбия и е двукратен републикански шампион в зимния и летен шампионат на Държавното спортно първенство тази година.Неговата цел е участие в Олимпийските игри през 2020г. Кметът поздрави за успеха Джан и му пожела да сбъдне мечтата си.


 Прочитания: 1776 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign