Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

На Игнажден ще отворим „Вратата за добрите каузи” през 2016

 18 Декември 2015


Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис подкрепи инициативата на 36 младежи и Арт движение КРЪГ т.нар. „Млада година” (днешният Игнажден) да се посрещне с посланието: „Кърджали – град на добрите каузи през 2016-та!”.
Авторите на текстове, рисунки и фотографии, посветени на „Най-добрият човек, когото познавам” и експонирани в Арт галерията, се готвят да минават през целия ден на 20 декември през специалната 3-метрова арт врата в отговор на народното вярване, че какъвто човек прекрачи прага на този ден, такава ще е и годината.
През 2016 г. ние заедно ще събираме, представяме и популяризираме добрите каузи на територията на общината, заявяват организаторите и участниците в акцията. Авторите са на възраст от 6 до 18 г. и са от Кърджали и селата Рани лист, Болярци и Дъждовница. В специален разгъващ се рекламен постер са публикувани текстове и рисунки за добри хора, както и фотографии за техните дела. Изданието беше подарено на кмета и областния управител, а в петък след дискусиите в парламента, го получиха и народните избраници от Кърджали.
А на Игнажден нека отворим вратата за добрите каузи през 2016-та и за техните всекидневни герои.

Още снимки
 Прочитания: 1354 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign