Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът инж. Хасан Азис дари предновогодишно девет кръгли сираци

 23 Декември 2015

Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис се срещна с кръглите сираците, на които той е настойник – традиция, която датира още от първия му мандат. Предколедната и предновогодишна среща се проведе в барчето на общината, а в нея участваха освен 9-те кръгли сираци, но и техните настойници. Гизем, Хайри, Алпай, Халиме, Ибрям, Александра, Биляна, Албена и Назмие получиха от кмета по една торбичка с лакомства и по 400 лева, отпуснати предпразнично от община Кърджали.
Инж. Азис разговаря с всяко едно от децата, като се интересуваше най вече от това как върви учението им, от какво имат нужда, как се справят с трудностите. Оказа се, че между по-големите има ученици, които овладяват професиите на автомотнтьор, фризьор, счетоводител.
В качеството на настойник на всичките 9 деца кметът ги попита дали имат нужда от още нещо, с което той-може да им бъде полезен. Някои от сираците споделиха, че биха желали телефон, други таблет, трети, че имат нужда от печка и въглища за зимата. Инж. Азис се ангажира те да ги получат в оставащите дни до Нова година или в началото на следващата.
„Винаги може да ме търсите за съвет и съдействие. Не само преди Нова година. Радвам се на вашите успехи в училище. Бъдете живи и здрави и следвайте мечтите си, за да успеете в живота", пожела градоначалникът.

Още снимки
 Прочитания: 1777 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign