Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали за втори път отличена с грамота „Приятел на природата”

 23 Декември 2015

За втора поредна година Община Кърджали е отличена с грамота „Приятел на природата”. Признанието е за редовно и мащабно отбелязване на екологичните празници и кампании, а отличието бе получено днес от инж.Анжела Василева-главен експерт в отдел „Опазване на околната среда” в общинска администрация.
РИОСВ – Хасково за пета поредна година отличава с грамоти „Приятел на природата” две общини и десет училища, детски градини и доброволци за принос в опазването на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. Отличието се присъжда още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ –Хасково кампании, инициативи и конкурси, както и реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.
Сред отличените учебни заведения с грамота „Приятел на природата” е и СОУ „Петко Р. Славейков“ от Кърджали.
Отличените получиха още стенни часовници и календари за 2016 г. и пакети с информационно- образователни материали. По време на срещата бе представена и презентация за проведените през годината от страна на РИОСВ– Хасково екоинициативи и иинформационно-образователни дейности.
Гости на тържеството бяха представители от училищни екоклубове, природолюбители, медии. Наградените бяха поздравени от инж. Любомир Дайновски, директор на Дирекция „Превантивна дейност” в РИОСВ- Хасково и Милена Трендафилова, зам.- кмет на Община Хасково.

Още снимки
 Прочитания: 1424 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign