МЕНЮ
НОВИНИ
УСЛУГИ
ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
ФОРМУЛЯРИ
НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ
ПУБЛИЧНИ РЕГИСТРИ
ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ
СТРАТЕГИИ
ОТЧЕТИ
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
ЗЕМЕДЕЛИЕ
ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА
Декларации за конфликт
      на интереси

Бюлетини на Община
      Кърджали

Културен календар 2017
Спортен календар 2017
Телефонен указател
Работно време
Банкови сметки
Побратимени градове
Полезни връзки
6600, гр. Кърджали,
бул. "България", №41
Община Кърджали

Горещ телефон:
(0361) 6-73-19
кмет: (0361) 6-73-02
факс: (0361) 6-29-68
municipality@kardjali.bg
mayor@kardjali.bg

Общински съвет телефони:
(0361)6-74-01
(0361)6-74-02
факс: (0361) 6-15-39
obstinski_savet_kj@mail.bg


Page Rank
eXTReMe Tracker
Посл. актуализация:
20 Февруари 2018
Site ver. 3.0


  НОВИНИ

[27 Януари 2005]

Среща на кмета за електронна община Кърджали


На 27 януари т.г. кметът на общината, инж. Хасан Азис, се срещна с г-н Раул Замбрано, от централата на ПРООН в Ню Йорк, който беше тук по повод реализиращия се проект на „Интернет общество - България“ за електронна община Кърджали.
На 27 януари т.г. кметът на общината, инж. Хасан Азис, се срещна с г-н Раул Замбрано, от централата на ПРООН в Ню Йорк, който беше тук по повод реализиращия се проект на „Интернет общество - България“ за електронна община Кърджали. Заедно с него в общината гостуваха г-н Красимир Беневски, ръководител проекти към ПРООН България и г-н Вени Марковски, президент на Интернет Общество.

Кърджали е първата община в Югоизточна Европа , която реализира такъв проект с помощта на Интернет общество, каза кметът. На компютрите в общинската администрация са инсталирани софтуерен пакет OpenOffice и Linux, служителите са обучени за използване на софтуерни приложения с отворен код. Има голям интерес от другите общини към пилотния проект за електронна община, подчерта г-н Азис. Той наблегна и на необходимостта от обучение на хора извън администрацията за работа с този продукт, което ще улесни клиентите на общината. Високата цена за електронен подпис, която доближава минималната работна заплата ограничава потребителите. Засега се предоставят 4 услуги, но предстои увеличаване на броя им, обясни кметът.

Г-н Замбрано каза, че за неговата организация е изключително важен резултата от пилотния проект в Кърджали, тъй като от това зависи прилагането на програмата и в други общини в страната. Програмата на ПРООН, която финансира създаването на електронни общини е стартирала през 2001 г. в Бразилия, Южна Африка и Египет, а проектът в община Кърджали започна да се реализира през септември м.г.

Новината е посетена: 1462 пъти

ТЪРСЕНЕ

kardjali.bg

АНКЕТИ


[ Резултати ]

ФОТОГАЛЕРИЯ

Оперативна програма Околна среда 2007-2013г.

Проект „Интегриран воден проект за Кърджали: изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”


Плащане на данъци


Пази гората от пожари


 
© 2004-2018, Municipality of Kardjali. All Rights Reserved. Web design
 
Хотел Главатарски хан Онлайн магазин за дрехи AJ Fashion - дамски,мъжки и детски дрехи