Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали и областна администрация с общи инициативи за настъпващите празници

 21 Декември 2006

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител инж. Ангел Коджаманов ще поздравят всички кърджалийци навръх Нова година по повод официалното присъединяване на България към Европейския съюз, това съобщи днес на редовната си среща с журналисти градоначалникът. Двамата заедно ще отброят последните минути на старата година с всички, които присъстват на общоградското тържество пред Дома на културата на 31 декември т.г. Веселието ще започне още в 23.00 часа с ансамбъл “Българе”.Инж.Азис допълни, че специално участие в общоградският празник специално участие ще вземат Дичо, Мариела и Дани от “Стар Академи”. Онези, които пожелаят, ще имат възможност да поздравят всички българи по трите национални телевизии – БНТ, bTV и Nova TV веднага след фойерверките за Новата година по време на пряко включване от площада пред Дома на културата.
На 1 януари 2007 година кметът и областният управител отново заедно ще вдигнат флаговете на Европейския съюз и националния трибагреник. Ритуалът, посветен на влизането на България в Евросъюза ще се състои в градската градина в Кърджали от 13.30 часа. Преди това ще бъде открит монумент с послание към бъдещите поколения европейци в Кърджали. То е изсечено върху скален къс, който ще бъде поставен също в градската градина. Текстът на посланието е идея на ученици от горните класове на кърджалийските учебни заведения.
Кметът инж. Хасан Азис и областният управител инж. Ангел Коджаманов канят всички съграждани да се включат в инициативите, за да отбележим заедно тази необикновена Нова година.


 Прочитания: 2755 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign