Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Традиционният пролетен карнавал се завъртя на връх 1 април

 01 Април 2016

Над 300 приказни герои, герои от филми, принцеси, ледени царици, царе, крале, поп звезди, призраци, смърфове, спайдермен и каквото ви дойде на ум, днес изпълниха красивото арт пространство до театъра „Димитър Димов”. Техен домакин беше принцеса Пролет, в ролята на която влезе актрисата Русалина Майноловска.
В ролите на изброените герои се бяха превъплатили четвъртокласници от всички училищата в Кърджали, за да се включат в традиционния Детски пролетен карнавал, който се провежда на 1 април за 13-та поредна година. Карнавалът, който някои оприличиха на този в Рио Де Жанейро, е организиран от Община Кърджали и ОДК.
Децата, водени от принцеса Пролет, дефилираха и танцуваха, демонстрирайки своите костюми. Много усмивки и аплодисменти загряваха празничното настроение, но най активни в аплодирането бяха родители, баби, дядовци и разбира се класните ръководители и учителите на четвъртокласниците. Тук бе и заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Преди да бъдат връчени наградите за децата и техните преподаватели – по една футболна топка и по една мартеничка - щъркел, изработена от децата в ОДК, заместник кметът на община Кърджали отправи своето празнично поздравление, към всички участници в пролетния карнавал и децата на Кърджали:
„За 13-та поредна година община Кърджали, ОДК и красивите деца на Кърджали правят истински приказен карнавал на тази открита сцена. Щастлива съм, че и тази година имам възможността да ви поздравя за хубавите идеи, които сте вложили в костюмите си, за това, че изглеждате прекрасно в тях и за това, че сте най-красивите деца на света. Днес целия ни град празнува, защото вие се разхождате с тези страхотни карнавални костюми и по един приказен начин посрещаме прекрасната пролет. И да ви пожелая, не на последно място, една хубава априлска ваканция!”

Още снимки
 Прочитания: 1420 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign