Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Коледен концерт организира читалище "Обединение"

 21 Декември 2006

Тази вечер от 18.00 часа НЧ “Обединение” представя коледен концерт, по време на който ще бъде обявен “Дарител на годината”. Титлата ще се присъди на фирмата или организацията с най-голям принос за развитие на дейността на читалището през изминалата година.
През 2006 г. НЧ “Обединение” разработи и осъществи “Стратегия за устойчиво набиране на средства” по програма “Ефективност и ефикасност за промяна” на Фондация “Работилница за граждански инициативи”, финансирана от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Тя е свързана с необходимостта от засилване ролята на българското читалище като общностен център и участник в местното развитие и е съобразена с националната политика към читалищата, провеждана от Министерство на културата.
Местните фирми откликнаха на кампанията за набиране на средства в полза на читалището. Приходите ще бъдат използвани за ремонт на покрива, стената на голяма зала и на санитарните възли.
Отличеният като “Дарител на годината” ще получи награда и ще бъде вписан в почетната книга на НЧ “Обединение”. Церемонията ще се организира всяка година по време на коледен спектакъл.
В програмата ще участват танцьорите от Клуба по спортни танци “Грация” с ръководител Огнян Камишев и Школата по спортни танци с ръководител Нина Тодорова, Детската театрална формация с ръководител Димитър Варадинов, дамският хор “Незабравки” с ръководител Марин Владинов, рок-съставът “Соул стейдж” с ръководител Мариян Митев, Станислава Ташева - вокал, брейк-формация “Еърс форс крю”.
Концертът на колективите при читалище "Обединеие" е част от общинската програма посветена на настъпващите Коледни и Новогодишни празници.


 Прочитания: 2136 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign