Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Вицепрезидентът Маргарита Попова гостува на кмета инж. Хасан Азис

 11 Април 2016

„На всички вас, скъпи граждани
на красивия ни град Кърджали,
от сърце желая да се радвате на
мирен и благодатен живот!
Живот, в който да имаме нужда един
от друг!
На дълъг път заедно!”


Това послание записа в почетната книга на Кърджали днес вицепрезидентът на Р България Маргарита Попова веднага след края на работната среща с кмета на общината инж. Хасан Азис. Градоначалникът посрещна вицепрезидента днес по обяд в кметството. Още във фоайето на общината той й представи един от най-мащабните екологични проекти реализирани на територията на общината - парк „Арпезос-север”. Спирайки се пред макета му г-жа Попова прояви интерес към процесите на планиране и реализиране на проекта, както и оформянето на цялостната паркова зона на града.
Преди началото на работната среща вицепрезидент и кмет се спряха и пред стената на кметовете на Кърджали от 1912 г. насам, към които г-жа Попова прояви интерес.
Работната среща продължи близо час, а в края й вицепрезидентът записа и своето послание в Почетната книга на Кърджали.
„Това послание подхожда за Кърджали, а и се чувствам така. Всеки може да се огледа в този град. Много сте щедри и отворени”, каза Маргарита Попова.
Работната среща приключи и с размяна на символични подаръци между инж. Азис и вицепрезидента Попова.
Кметът не без гордост подари на вицепрезидента двата тома на фотоалбума „Кърджали –поглед към миналото” и картина на кърджалийската художничка Павлина Чукич. После й разказа за историята на града. Спирайки се на две от снимките, първата от началото на миналия век с църквата, джамията и синагогата и втората с изгледа на новия град разрастващ се от двете страни на реката, г-жа Попова даде определения и за двете. „Тригълник на толерантността” и „ реката и градът, погледнати отгоре, приличат на Виена”.
Вицепрезидентът Маргарита Попова бе на посещение в Кърджали по повод началото на проекта „Часове по демокрация и право“ пред ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали. Инициативата е на Германската фондация за международно правно сътрудничество и е развита на основата на часовете по правознание на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия.
Лекторът на семинара бе доц. Улрике Шулц, а езиковата гимназия в Кърджали е поредното българско училище, в което се реализира проектът „Часове по демокрация и право”. По-късно през деня Маргарита Попова се срещна с областния управител на Област Кърджали Илия Илиев и с кмета на града Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1555 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign